Din Rubrik

Hej hemsidesbesökare!

Här skulle vi vilja ha in berättelser om och kring Böda Hamn, historiskt, nytt, vad hände i hamnen förr. Kontakta oss gärna med textmaterial.

 
 

 

Välkommen till Böda och Ölands nordligaste socken som är en härlig plats att besöka. Böda har mycket stora skiftningar i naturen, nu på våren är det en underbar tid då alla blommor och träd skiftar i färger. Det finns gott om fågelområden i Böda för den som är intresserad av att se t.ex. 1000-tals svalor som häckar. I början av maj sågs en raritet som en Alpjärnsparven som senast sågs på Öland 1982.

Vi arbetar inte bara med att ordna trevliga evenemang. På vår agenda står också, bland mycket annat, att försöka få till stånd en ordentlig och trafiksäker cykel- och gångväg utmed hela 136:an genom Böda. En slinga genom centrala Böda från cykelleden ”Från fyr till fyr” är också något som känns viktigt. Cykelleden kommer att följa gamla järnvägsbanken och passerar oss vid Böda station på sin väg genom skogen. Vi tycker att de cyklande turisterna inte ska missa Böda och alla sevärdheter som vi har att bjuda på.

Stöd oss gärna om du tycker att vårt ideella arbete känns viktigt för bygdens trevnad och utveckling. /KS